top of page

Het begint allemaal in 1996. De ene Stijn zoekt de andere op om samen doedelzak te spelen. Kort daarop komt Stijn nummer drie het duo vervoegen. Aanvankelijk met een elektrische piano, tot hij op grootvaders zolder nog een chromatische accordeon van onder het stof haalt. Hun eerste publieke optreden op de Torenfeesten (400 jaar dekenij Lede) wordt een groot succes. Tot in de vroege uurtjes spelen ze de pannen van het dak in het toenmalige café ‘De Reisduif’.

 

En het smaakte naar meer… “De drie Stijnen” worden TANTRIS. Vanaf dan gaat het in crescendo. Met zang, doedelzak en accordeon worden de komende jaren talloze feestjes opgeluisterd van de Kust tot in de Kempen. Daarbij staat het gezelschap steeds garant voor “dikken ambiance” !

 

In 2002 veroveren ze een plaatsje op de CD “Flemish Folk Music”, een selectie van Vlaamse folkgroepen die op dat moment het folklandschap kleuren.

Intussen groeit ook een eigen zangboekje met liedjes voor ‘bijna elke gelegenheid’.

 

Onder het motto “genen drank, genen klank” zingen en spelen Stijn Kiekens, Stijn Van Der Heyden en Stijn De Smedt instrumentaal op diatonische en chromatische accordeon, doedelzak en klarinet. Naast muzikale animatie tussen de tafeltjes door of podiumoptredens, verzorgen ze zangavonden op maat.

Intussen maken ze plannen voor hun 25ste verjaardag!

bottom of page